Contact us

FACEBOOK

Pailin Berg syns det føles dømmende når noen spør hvor hun egentlig kommer fra.

Her er årets Si ;D-julekalender.

24 norske ungdommer med bakgrunn fra 24 land svarer på spørsmål om hvordan det er å ha minoritetsbakgrunn i Norge i dag.

 

Hva er positivt? Hva er negativt? Og hva med julen?

Navn: Pailin Berg

Alder: 20

Bosted: Oslo

Bakgrunn: Thailand

Hei! Hvem er du? – Pailin!

Hva er det beste med å ha minoritetsbakgrunn i Norge i dag? – At jeg lever i to forskjellige kulturer!

Hva er det mest utfordrende? – Som barn opplevde jeg ofte at jeg var forvirret over identiteten min. Det var ikke slik at jeg aldri passet inn eller noe sånt, men jeg tenkte ofte over hva jeg egentlig skulle definere meg som. Er jeg thai eller er jeg norsk?

Hvordan kan vi løse disse utfordringene? – Jeg vokste opp rundt mennesker som aldri presset meg til å passe inn. Det var ingen som ba meg definere meg selv, det var noe jeg gjorde selv. Så jeg vil si at det å være åpen er nøkkelen. Hadde det ikke vært for at menneskene rundt meg var åpne og behandlet meg som alle andre, hadde oppveksten min vært vanskeligere.

Når føler du deg mest norsk? – Når jeg sitter på bussen og ser noen jeg halvveis kjenner. Jeg gjør alt kan for å late som jeg ikke ser personen, og håper om at vedkommende gjør det samme, haha!

Og minst?

– Den gangen jeg ble med venninnen min og familien hennes på Putti Plutti Plott, og jeg ikke kunne en eneste sang. Eller den gangen jeg spurte hvem Trond-Viggo Torgersen var og fikk: «HVA!?» som svar.

Hvilket spørsmål om bakgrunnen din er du mest lei av å få? – "Hvor er du fra?". Det er ikke det at jeg har fått det spørsmålet så mange ganger, men det føles bare så dømmende når noen først spør.

Om folk er nysgjerrige på bakgrunnen din, hvordan vil du at de skal gå frem?

– Så lenge de ikke spør hvor jeg er fra er jeg fornøyd

Hvis du skulle fortalt Aftenpostens lesere én ting om Thailand, hva hadde du fortalt? – Maten er jo fantastisk, men det tror jeg mange vet fra før.

Hvilket forhold har du til jul? – Det er favoritt høytiden min!

Hvilken rolle synes du julen burde spille i skoletiden?

– Jeg har aldri hatt noe problem med hvordan julen preget skoletiden. Jeg er så glad vi sang julesanger og spiste julegrøt for det er noe vi aldri ville gjort hjemme.

Hva skal du gjøre i julen i år? – Spise masse, masse pinnekjøtt og drikke masse, masse julebrus!

 

THAI/NORSK SPRÅK- OG KULTURFORENING / Thailand NIE Learning Centre, Østfold, Norway
Postadresse: Postboks 775, 1509 Krapfoss, Norway / Besøkadresse: Norsksenteret, Oscar Pedersens vei 16, 1721 Sarpsborg
Organisasjonsnr: 994 598 155 / Bankkonto: 6120 05 75171
Web-Site by: Nong Goi